Kodekurs for lærere

Teknologien spiller en stadig viktigere rolle i samfunnet vårt. Ikke nok med at vi tilbringer omtrent halvparten av vår våkne tid foran en skjerm – de fleste av oss har i tillegg oversikt over mesteparten av hverdagen gjennom smarttelefonen. Fra bank og billetter, til helse, kalender, epost og spill. Det stilles økende krav til å forstå hva dette innebærer – og å forstå sammenhengene. Ved å lære koding, øker forståelsen av teknologiens betydning og virkemåte.

I samarbeid med Lær Kidsa Koding satt derfor MNT-forum opp et kodekurs for lærere, 11. oktober. Der tok vi for oss to programmeringsspråk, Scratch og Python.
Scratch er et visuelt programmeringsspråk som er laget for å gi en grunnleggende forståelse av programmering, mens Python er et tekstbasert programmeringsspråk som blant annet brukes av NASA og Google.

Koding og skole

Schratch

Python

Vi ønsker å bidra til at flere lærer å programmere , og får utviklet sine kreative og analytiske evner til å løse konkrete oppgaver på spennende måter.

Se hvilke andre nettverk og arrangementer Tekna tilbyr innen realfag og skole.

5 svar til “Kodekurs for lærere”

 1. Hei.
  Genialt, men kan dere legge ut hele kurset slik at vi kan se det når vi vil? For meg er det umulig å se kurset pga av henting i barnehage og SFO, samt lekser før middag. Når jeg endelig får satt meg ned midt i kurset, er det for mye barnestøy i huset til å høre hva som blir sagt på direktesendingen 🙂

  Vennlig hilsen
  Fredrik Sørenstua

  1. Hei
   De første 45 minuttene om «koding og skole» samt kort om Skratch og Python vil bli lagt ut i ettertid, såfremt alt det tekniske går i orden.

   Mvh Tekna StreamTeam

 2. Hei!

  Hvis dere har spørsmål eller kommentarer til foredraget, så kan dere skrive det her, så videreformidler vi til foredragsholder i løpet av sendingen.

  Mvh,
  Tekna StreamTeam

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *